akademia kulinarna #Listopad 2016

akademia-kulinarna-listopad-2016

Kliknij w okładkę – zobacz magazyn

Konkursy kulinarne są ważną składową w drodze do osiągnięcia sukcesu kucharskiego, jak również w budowaniu swojego wizerunku wśród przyszłych pracodawców. Wiedzą o tym Tomasz Grota oraz Mikołaj Kobryń z Trójmiasta, którzy stanęli na najwyższym podium podczas „Mistrzostwa Młodych Kucharzy 2016”, organizowanych przez MAKRO Cash & Carry Polska. Smak zwycięstwa poczuł także Łukasz Daszyński – laureat konkursu Młody Kreator Sztuki Kulinarnej oraz Primerba Cup 2016, który już teraz nawiązuje kontakty i zdobywa doświadczenia mogące stać się podstawą kariery w gastronomii.

W listopadowym wydaniu znajdziecie także pasjonujący wywiad z szefem kuchni na Zamku w Gniewie – Mariuszem Gachewiczem, który opowiada o tym jak walczyć z pokusami w świecie gastronomii. Oprócz tego, nasi specjaliści przygotowali dla Was wiele ciekawych receptur, tradycyjnie ze zdjęciami etapów przyrządzania potraw, abyście mogli spróbować swoich sił i odwzorować te niebanalne przepisy.

Dodatkowo mamy dla Was relacje z re-otwarcia flagowej hali MAKRO w Warszawie oraz spotkania szefów kuchni – CHEFS ONLY 2016. Nie zapomnijcie zajrzeć do naszych stałych rubryk, tj. krzyżówki z nagrodami, technik krojenia oraz bardzo ciekawej akademii wina przygotowanej przez Bidfood Farutex.