X Piknik w Gęśniku – relacja
9 listopada 2013 odbył się X Piknik w Gęśniku, podczas którego Stowarzyszenie Kucharzy Polskich przygotowało pokaz kulinarny i degustację dań z gęsiny. Było pysznie!
Nie z kostki i nie z proszku. Królowa zupa w codziennej odsłonnie
Często, ku mojemu zdziwieniu i ogromnej frustracji, w restauracjach podaje się zupy sporządzane „na szybko”, czyli z na bazie kostki rosołowej lub warzywka z proszku. Profanuje się tym sposobem rosoły, oszukując Gościa, który za krem…
Zamówienia i dostawy towaru. Rzecz z pozoru prosta,a jednak…
„Food Service” (129) październik 2013 Mazury. Jeden z najpiękniejszych regionów w Polsce, Europie Można pokusić się o stwierdzenie, że na świecie. Finalista konkursu na Nowe 7 Cudów Natury boryka się z problemem, o którym nie…
Sezon na dynię
„Jabłko sprzedał, kupił dynię, Dynię sprzedał, kupił świnię, Świnię sprzedał, kupił kozę, A do domu wrócił wozem Na dodatek pełnym dorszy. Interesik nie najgorszy!” Wierszyk Agnieszki Frączek ewidentnie wskazuje na wartość dyni gdzieś pomiędzy jabłkiem…
Łukasz Fulara – Blog Szefa Kuchni
INFO —————— BLOG —————— POWRÓT Zapraszamy wszystkich głodnych nowatorskich pomysłów kulinarnych na Blog Szefa Kuchni autorstwa Łukasza Fulary!