Partnerzy

REGULAMIN      PARTNERZY      KONTAKT      JURY

imagesTokina Co., Ltd. z siedzibą w Tokio, to część międzynarodowego koncernu Kenko Tokina Co. Ltd. Tradycja firmy sięga lat 60. ubiegłego wieku. Firma specjalizuje się w wytwarzaniu wysokiej jakości obiektywów do współczesnych lustrzanek, a od niedawna weszła również w sektor optyki do aparatów bezlusterkowych poczynając od modelu FÍRIN 20mm F2 FE MF dla systemu Sony E. Nowoczesne i zaawansowane obiektywy Tokina zyskały uznanie na całym świecie. Zarówno wśród entuzjastów zaczynających przygodę z fotografią, jak i wśród profesjonalistów poszukujących sprawdzonych rozwiązań. W Polsce od wielu lat wyłączność na import obiektywów marki Tokina posiada firma Next77 z Krakowa – sponsor nagród głównych w tegorocznej edycji konkursu.
Akademia_Nikona_whiteAkademia Nikona to projekt edukacyjny, który od 2009 roku wyrywa ludzi z domu i z pracy, aby poznali wartości: wiedzę, relacje, piękno, przygodę, rozwój i inspirację. Aby doświadczyli detoksu od online’u i dostali szansę na wykonanie kadrów marzeń. Ponad 20 profesjonalnych wykładowców zaraża swoją pasją i daje uczestnikom zajęć Akademii Nikona – radość fotografowania. Akademię Nikona wybrało już ponad 11 000 osób – ktoś dla pasji, ktoś dla przygody i egzotyki, inny po prostu dla wiedzy o lepszym fotograficznym życiu.Akademia Nikona prowadzi szkolenia przede wszystkim dla amatorów chcących poznać swój aparat, osób zainteresowanych pogłębianiem i uporządkowaniem swojej wiedzy fotograficznej i robieniem bardziej kreatywnych zdjęć, ale także dla profesjonalistów, którzy chcą wypróbować zaawansowany technologicznie sprzęt oraz skorzystać z wiedzy znanych fotografów. Ofertę skierowano zarówno do osób prywatnych, jak i do firm. W ramach swojej działalności Akademia prowadzi kursy, warsztaty i masterclasses. Każdy znajdzie coś dla siebie, niezależnie od zainteresowań, oczekiwań i poziomu zaawansowania, a także od systemu sprzętu.Dowiedz się więcej na temat tej jedynej w swoim rodzaju szkoły fotografii.
Olympus-logo_BLKOd momentu założenia firmy w Japonii w 1919 roku, Olympus stał się czołowym producentem innowacyjnego sprzętu optycznego i cyfrowego dla sektorów opieki zdrowotnej i elektroniki. Od ponad 90 lat jesteśmy liderem zarówno w projektowaniu produktów do endoskopii i mikroskopii, jak i sprzętu medycznego i przemysłowego, aparatów fotograficznych oraz rejestratorów dźwięku.W Olympus staramy się, aby każdego dnia świat stawał się lepszym, zdrowszym, bardziej bezpiecznym i radosnym miejscem dla nas wszystkich. Angażujemy się w opracowywanie nowych technologii, produktów i usług, które są zgodne z najbardziej restrykcyjnymi normami branżowymi i zapewniają naszym klientom zwiększone bezpieczeństwo, ochronę, jakość i produktywność.
unnamed1SZTUKA WYBORU to nowy wielowymiarowy koncept w Gdańsku. Połączenie przestronnej kawiarni z księgarnią i galerią sztuki oraz sklepem z polskim wzornictwem i niezależną modą. Sztuka Wyboru mieści się na 2 piętrach zabytkowego budynku z końca XIX wieku, dawnej siedziby pruskich koszar. Dziś miejsce to wypełnione jest najlepszym polskim designem, świetną kawą, pysznymi ciastami, młodą sztuką i dobrze wyselekcjonowanymi książkami i albumami. W Sztuce Wyboru organizowane są tematyczne targi, festiwale, wernisaże, spotkania z ludźmi świata książki, wykłady, konferencje oraz warsztaty. Wspaniałe miejsce do relaksu …. i nie tylko.
kujawski-1Olej Kujawski z pierwszego tłoczenia jest niekwestionowanym liderem polskiego rynku w kategorii olejów jadalnych. Marka stale analizuje trendy i zmieniające się potrzeby współczesnego konsumenta. Odpowiada na te potrzeby wprowadzając z sukcesem na rynek innowacyjne produkty, które zawsze pozostają wierne wartościom marki, z których nadrzędną jest naturalność – zarówno składników, jak i procesu produkcji. Kujawski jest niezastąpiony w każdej polskiej kuchni. Stanowi pewny wybór, gwarancję bezpieczeństwa i najwyższej jakości, które stanowią dla konsumentów nieocenioną wartość. W ubiegłym roku portfolio produktów sygnowanych marką Kujawski wzbogaciło się o dwie nowe linie produktowe: oleje Kujawskie tłoczone na zimno (rzepak, słonecznik, len, z pestek dyni) oraz marynaty Kujawskie (aromatyczne zioła, miód-musztarda, ostra papryka-czosnek-zioła, słodka papryka-zioła). Obecnie gama produktów dostępnych pod marką Kujawski obejmuje: olej Kujawski, Kujawski 3 ziarna, Kujawski – oleje smakowe, Kujawski – oleje tłoczone na zimno, oraz marynaty.
2CEWE w Kędzierzynie-Koźlu to największe laboratorium fotograficzne w Polsce oraz część międzynarodowego koncernu CEWE Stiftung & CO, z siedzibą główną w Oldenburgu. Jesteśmy liderem na rynku kreatywnych fotoprezentów i druku cyfrowego oraz tworzymy najczęściej kupowaną fotoksiążkę w Europie. Chcąc zmieniać świat na lepsze, najlepiej zacząć od siebie, dlatego  chętnie wspieramy inspirujące inicjatywy. Np. projekt „SOS Wioski Dziecięce”, fundację „AKogo?” Ewy Błaszczyk i jej klinikę „Budzik”. Jako firma produkcyjna wiemy również jak bardzo ważne jest ekologiczne zarządzanie materiałami. Dlatego zaangażowaliśmy się w projekt ochrony lasów w Kenii, a produkcja CEWE FOTOKSIĄŻEK nie szkodzi środowisku naturalnemu. CEWE to przede wszystkim ludzie, bo przecież to oni tworzą produkty, którymi chcemy wzbudzić radość naszych klientów i ich bliskich. Również dlatego tak chętnie spotykamy się i rozmawiamy na różnego rodzaju eventach, których jesteśmy uczestnikiem lub organizatorem. CEWE jest również pomysłodawcą i sponsorem wielu konkursów z nagrodami, bo wiemy, że zarówno wspomnieniami jak i pięknymi zdjęciami, trzeba się dzielić. Żaden fotograf nie zrobi zdjęcia bez aparatu, więc posiadamy także sieć salonów fotograficznych, FOTOJOKER, w 40 największych miastach Polski. Prócz akcesoriów fotograficznych, oferujemy tam również usługi, w tym m. In. Wywołanie negatywów, przenoszenie materiału z kaset VHS czy skanowanie zdjęć. Firma CEWE to ponad 50 lat doświadczenia w branży fotograficznej oraz niesłabnąca chęć inspirowania Klientów, którzy dzięki nam mogą utrwalać swoje wspomnienia i emocje, by dzielić się nimi z bliskimi. „Journey of joy” to nie tylko nasze hasło, ale i kierunek w jakim chcemy podążać. Ryszard Riedel z zespołu Dżem śpiewał, że „w życiu piękne są tylko chwile” – My pomagamy je uchwycić.  Więcej informacji znajdziecie na stronie www.cewe-fotoksiążka.pl
img_1423646218Jesteśmy tu dla Was, dla Chefów kuchni, kucharzy, barmanów i w końcu dla zwykłych ludzi takich jak my, którzy kochają gotować! Dla ludzi, którzy bez dobrego jedzenia nie wyobrażają sobie życia.Kuchnia molekularna, kuchnia nowoczesna, kuchnia XXI wieku to nasza specjalność – tu liczy się produkt najwyższej jakości, który Wam oferujemy: Aromaty, Sous Vide, Smoking Gun, Pakowarki, Sosa, Syfony ISI i wiele innych. POLYSCIENCE – ponad 50 letnie doświadczenie w produkcji sprzętu laboratoryjnego co daje gwarancje najwyższej jakości – bo chyba nie chcesz ryzykować, że Twoje dania będą tylko w połowie dobre? Tu liczy się precyzja! Postaw na PolyScience. Gwarantujemy dostępność produktu „od ręki”: szkolimy chefów kuchni, szkolimy kucharzy, doradzamy i pomagamy, wyposażamy hotele i restauracje.
kikkoman_logoKikkoman łączy w unikalny sposób sięgającą niemal 300 lat japońską tradycję warzenia sosów z nowoczesnym i zdrowym stylem żywienia. Seasoning your life – tak brzmi nasz międzynarodowy slogan. Sos sojowy Kikkoman to przyprawa uniwersalna, która swym smakiem i aromatem wzbogaca kuchnie wielu krajów – od kuchni śródziemnomorskiej przez skandynawską po kuchnie Azji i Ameryki. Nie bez powodu Kikkoman to światowy lider na rynku sosów sojowych. Wytworzony w naturalny sposób, według receptury zawierającej nieprawdopodobny, nasycony aromatyczny smak umami, jest szczególną kompozycją, zaspokajającą nawet najbardziej wysublimowane gusta.
logo_fusio_gusto_nowenFUSION GUSTO jest specjalistą w segmencie ziół, kwiatów jadalnych, kiełków, oliwek, egzotycznych owoców i warzyw. Obecnie proponujemy naszym klientom ponad 500 różnych gatunków roślin pochodzących z różnych zakątków świata. Staramy się stale powiększać ofertę i poszukiwać dla naszych klientów nawet najbardziej egzotycznych produktów, takich jak: czarny czosnek, durian czy mech jadalny. Jesteśmy bezpośrednim importerem przez co możemy zagwarantować klientom wysoką jakość i przystępne ceny. Dzięki specjalnie wynegocjowanym warunkom w firmach logistycznych możemy docierać z naszymi produktami nawet do najbardziej oddalonych miejsc na terenie kraju. Dla naszych klientów organizujemy również szkolenia z zakresu wiedzy, obróbki warzyw i owoców egzotycznych.

GŁÓWNY PATRON MEDIALNY

logoMagazyn „Kuchnia” – pierwszy w Polsce lifestylowy magazyn kulinarny! Promujemy zdrową, smaczną polską żywność, produkowaną porządnie, uczciwie i bez chemii! Współpracujemy z wybitnymi polskimi felietonistami: Markiem Bieńczykiem, Tadeuszem Pióro, Ewą Wieleżyńską. Podróżujemy i jemy, przywozimy Wam najciekawsze przepisy kuchni z całego świata. Poświęcamy sporo uwagi dobrym trunkom. Podpowiadamy, jak wykorzystać nowe, mało znane, egzotyczne składniki. Polecamy ciekawe restauracje, knajpki, bary, kawiarnie. Współpracujemy z fajnymi, pełnymi entuzjazmu szefami kuchni – z Polski i z zagranicy. Piszemy o zjawiskach związanych z historią kuchni i kulturą jedzenia, oceniamy i śledzimy najnowsze trendy kulinarne. Zapraszamy wszystkich do czytania naszego magazynu i wspólnego gotowania!

PATRONI MEDIALNI

Kuchnia__CMYKKuchnia+ to pierwszy i jedyny polski kanał kulinarny. Stacja prezentuje najlepsze polskie i zagraniczne programy dotyczące gotowania, nowości kulinarnych, znanych restauracji, zdrowego odżywania i nowoczesnej kuchni. Gotowanie w kuchni+ jest pasją, a celem programów jest poszerzanie kulinarnych horyzontów, promocja zdrowego jedzenia oraz dostarczanie inspiracji do przygotowywania nowoczesnych i smacznych potraw.
kucharzeplKucharze.pl – Platforma Gastronomiczna prowadzona przez Stowarzyszenie Kucharzy Polskich. Skupiamy najlepszych polskich kucharzy, zarówno pracujących w kraju jak i za granicą. Wśród naszych odbiorców znajdują również się osoby decyzyjne branży HoReCa, a także nauczyciele przedmiotów gastronomicznych i młodzi adepci sztuki kulinarnej. Na platformie można odnaleźć wiele ciekawych artykułów branżowych oraz ogłoszeń o pracę. Dużym zainteresowaniem cieszy się dział, w którym rekomendujemy wybrane produkty PRODUKTY POLECANE oraz NEWS, w który informujemy o ważnych wydarzeniach branżowych, konkursach gastronomicznych, warsztatach kulinarnych i informacjach dla Członków SKP.
akademia_podpis_logoAkademia kulinarna – od nauki do sztuki kulinarnej, to magazyn skierowany do uczniów szkół gastronomicznych oraz młodych kucharzy zaczynających swoją kulinarną, zawodową przygodę. Projekt został stworzony nie tylko by inspirować, ale również po to, by uczyć. Dlatego każde wydanie zawierać będzie przepisy ilustrowane etapami przygotowania dań, które pomogą w zrozumieniu procesu powstawania konkretnych potraw.
slowlife food&gardenSlowLife Food & Garden to ogólnopolski magazyn lifestylowy popularyzujący ideę życia bez pośpiechu. Czasopismo kierowane jest do świadomych i dojrzałych Czytelników poszukujących swojego rytmu we współczesnym świecie. W każdym numerze prezentujemy świeże spojrzenie na życie miejskie. Odwiedzamy ciekawe miejsca, przemierzamy kraj w poszukiwaniu inspiracji i interesujących tematów. Piszemy o tym co ważne, modne, inspirujące i niebanalne. Inspirujemy do lepszego życia i podejmowania mądrych, świadomych wyborów.
poradnik_restauratoraPoradnik Restauratora jest pismem wydawanym nieprzerwanie od 1999 roku, które od momentu powstania przeszło drogę dynamicznego rozwoju, czego wyrazem jest wysoka pozycja w niezależnych badaniach. PR to specjalistyczny magazyn o profilu poradniczo – informacyjnym. Dostarczany jest bezpośrednio do rąk specjalistów w branży gastronomicznej. Adresatami są właściciele lokali gastronomicznych oraz osoby, które podejmują decyzje zakupowe. Wydawcą PR jest Biuro Promocji i Reklamy Generalczyk spółka jawna, które w swoim portfolio posiada także Poradnik Handlowca – czołowy tytuł wśród pism branży FMCG oraz magazyn Handlowiec, skierowany do sieci franczyzowych FMCG.
patronaty_KUKBUK_rgb szareKUKBUK to ukazujący się od listopada 2012 roku w nakładzie 43 000 egzemplarzy nowoczesny dwumiesięcznik kulinarny o szlachetnej szacie graficznej, który wyróżnia się wysoką jakością prezentowanych autorskich fotografii i sesji zdjęciowych. Ten estetyczny i wysmakowany graficznie magazyn łączy w sobie funkcje książki kucharskiej, albumu o jedzeniu i wciągającego pisma lajfstajlowego o wartości kolekcjonerskiej. Obok części praktycznej, czyli dużej liczby przepisów wnikliwie przetestowanych przez redakcję, pochodzących od współpracujących z magazynem profesjonalnych kucharzy i blogerów, magazyn porusza ciekawe tematy związane z szeroko rozumianą kulturą jedzenia, zjawiskami socjologicznymi, sztuką i dizajnem w świecie kulinariów.
RS oficjalnenRESTAURACJA – specjalistyczny dwumiesięcznik dla restauratorów, inwestorów, właścicieli i managerów lokali gastronomicznych oraz firm cateringowych, a także do Szefów Kuchni i pracowników branży HoReCa. Restauracja dostarcza swoim czytelnikom nie tylko przegląd najważniejszych informacji z rynku HoReCa. Tym co nas wyróżnia spośród innych pism o podobnej tematyce jest rozbudowana sekcja narzędziowo/poradnikowa. Zgromadziliśmy wokół pisma zespół najwybitniejszych ekspertów/praktyków z wieloletnim, popartym sukcesami doświadczeniem gastronomicznym, którzy na łamach –Restauracji- dzielą się z Państwem swoją wiedzą i praktycznymi poradami z zakresu zarządzania biznesem restauracyjnym.
logoPapajaPapaja.pl – Platforma Gastronomiczna – to największy i najstarszy portal gastronomiczny w Polsce. Od ponad 14 lat jest źródłem wiedzy dla szefów kuchni, restauratorów oraz firm działających na rynku HoReCa. To u nas można uzyskać informację oraz przeczytać obszerną relację z odbywających się imprez branżowych – konkursów, pokazów, targów i projektów unijnych. Prezentujemy sylwetki znanych i cenionych szefów kuchni z kraju, jak i zagranicy. Wspieramy kobiety, które działają na rzecz gastronomii. Współpracujemy z organizacjami i stowarzyszeniami. Od kilku lat jesteśmy patronem medialnym Kulinarnego Pucharu Polski. Wspieramy publikacje wydawnicze i promujemy książki związane z tematyką gastronomiczną.
NG.logoPortal NEWSGASTRO to pierwszy portal dobrego smaku. Pierwszy portal łączący profesjonalistów z amatorami. Codzienne wiadomości ze świata HoReCa. Porady ekspertów i utytułowanych szefów kuchni. Polecane hotele i restauracje. Polecane miejsca na weekend, wakacje, relaks. Wiedza dla szukający inspiracji. Informacje o super miejscu na wypoczynek. Informacje gdzie zjeść i zrobić rezerwacje w restauracji. IDEALNE MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ.
logo_PortalSpozywczyPortalspożywczy.pl to bogate i unikalne źródło informacji dla branży żywnościowej oraz jej instytucjonalnego i rynkowego otoczenia. Prezentuje najświeższe informacje o tym, co dzieje się w sektorze spożywczym i handlu produktami żywnościowymi. Głównym odbiorcą serwisu jest kadra zarządzająca wysokiego i średniego szczebla, właściciele firm, przedstawiciele organizacji branżowych i sektorowych, eksperci, specjaliści, dziennikarze, potencjalni inwestorzy – uczestnicy rynku spożywczego. Celem portalu jest przekazywanie zarówno bieżących informacji o wydarzeniach w branży i jej otoczeniu, jak i publikowanie problemowych analiz, raportów, rankingów, artykułów, a także opinii i komentarzy pozyskiwanych od czołowych specjalistów w tej dziedzinie.
Logo WDKWszystko Dla Kucharzy – portal gastronomiczny założony przez kucharzy-pasjonatów (Artura Cichowskiego, Miłosza Kowalskiego, Michała Kuter i Marka Litwina) dla kucharzy, informujący o najważniejszych wydarzeniach z branży, o pracy kucharzy w Polsce i na terenie Wielkiej Brytanii, patron międzynarodowych konkursów kulinarnych, wydawca książki Anglia – kucharska rzeczywistość. Artur Cichowski, Miłosz Kowalski, Michał Kuter i przyjaciele. Podpowiadamy, jak stawiać pierwsze kroki w gastronomii, jak przygotować się do wyjazdu za granicę, jak rozwijać kuchenne umiejętności i z pasją tworzyć nowoczesne dania. Dzięki współpracy z kucharzami takimi, jak: Przemysław Kuśnierek, Patryk Dziamski, Patryk Szczepański czy Arek Bober podsuwamy gotowe pomysły na potrawy świąteczne, dania z produktów sezonowych i tych, dostępnych przez cały rok.

 

Dodaj komentarz