Ramowy Plan Pracy na rok 2011

Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników Rejon Pomorski

1. Otwarcie nowej siedziby Stowarzyszenia w Gdańsku ul. Grunwaldzka 131a. Powołanie Pomorskiej Akademii Sztuki Kulinarnej oraz zespołu którego zadaniem będzie promocja i marketing Akademii w Polsce i na Świecie

2. Powołanie zespołu, którego zadaniem będzie przygotowanie projektów szkoleń  w  Akademii Kulinarnej SPKIC rp.

3. Pokazy i promocja produktów firm sponsorskich – raz w miesiącu, w trakcie zebrań Członków Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników region pomorski. Podpisanie nowych umów sponsorskich.

4. Udział w XII Finale Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy (obsługa kulinarna imprezy) w dniu 09.01.2011.

5. Kursy szkoleniowe w renomowanych szkołach kulinarnych – nagroda za aktywność  na rzecz Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników region pomorski.

6. Przygotowania i treningi Drużyny Pomerania Culinary Team do startu w Olimpiadzie Kulinarnej 2012 w Erfurcie.

7. Kalendarz SPKIC rp , Ghosts of Fire BBQ Team , Pomerania Culinary Team  na 2012 rok z WSG Bydgoszcz.

8. Przygotowania do wydania Książki Kucharskiej Mistrzów Kuchni Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i  Cukierników Region Pomorski.

9. Udział w imprezach targowych organizowanych przez MTG S.A.

– AMBERIF Międzynarodowe Targi Bursztynu, promocja  „zupy bursztynowej”

– GASTROEXPO Targi Wyposażenia i Zaopatrzenia Obiektów  Gastronomicznych, organizacja Konkursu –  I Ogólnopolska Sztafeta Kulinarna , pokazy kulinarne

– Jarmark Dominikański, pokazy kulinarne, promocja firm

– Jarmark Gwiazdkowy, konkurs kulinarny

10. 23-26 czerwca – współorganizacja XII. Festiwalu Dobrego Humoru.

11. 07-10 lipca – VII Międzynarodowe Mistrzostwa Polski BBQ Dorszowe Żniwa.

12. 10-11 lipca – pokazy kulinarne w trakcie XIII Mistrzostw Świata w Poławianiu Bursztynu.

Opracował: A. Ławniczak,  Sekretarz  Stowarzyszenia

Zatwierdził: K.Szulborski, Prezes Stowarzyszenia

Gdańsk, 03.01.2011