AïOLI OTWIERA OCZY NA NIEWIDOMYCH!

Kantyna AïOLI, prowadząc wspólne działania wraz z Niewidzialną Wystawą (www.niewidzialna.pl), otworzyła się na kolejną grupę społeczną – osoby niewidome.

Kontynuując misję, jaką jest zmiana mająca na celu ulepszenie osobom niewidomym funkcjonowanie w codziennym życiu, AïOLI zorganizowało w Gdańsku lunch, będący preludium do wydarzenia „Jesteśmy Razem!” – pomorskiej Gali promującej ogólnopolską Galę Reha for the Blind in Poland 2017 pod tytułem „My nie widzimy nic, czy Wy czy widzicie nas?”.

„Kładziemy nacisk na to, by zachęcać innych restauratorów do tego, by szkoliły swój personel i tworzyli miejsca otwarte na osoby z dysfunkcją wzroku.” – mówi Kinga Rylska, szefowa marketingu AïOLI.

Aby móc dawać przykład innym, AïOLI zaczęło od przeszkolenia personelu oraz wprowadzenia menu w alfabecie Braille’a. Na chwilę obecną kantyny AïOLI są jedynymi w Polsce przystosowanymi do wizyt gości niewidomych i słabo widzących.

W spotkaniu udział wzięli:

  • Sebastian Grzywacz – Przewodnik/ Niewidzialna Wystawa
  • Monika Ekert / Stowarzyszenie Organizacji Obozów „Cieciorka”
  • Ewa Kamińska – Pełnomocnik Prezydenta Miasta Gdańska ds. Osób Niepełnosprawnych
  • Andrzej Kowalczys – Pełnomocnik Marszałka ds. Współpracy z Organizacjami Pozarządowymi
  • Elżbieta Zarzycka – Główny specjalista / Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej
  • Monika Kryger – Kierownik Działu Edukacji Muzeum Historycznego Gdańska
  • Krzysztof Szulborski – Prezes Stowarzyszenia Kucharzy Polskich
  • Diana Dubowska – Fundacja Szansa dla Niewidomych Oddział Gdańsk
  • Szymon Andrzejewski – Fundacja Szansa dla Niewidomych Oddział Gdańsk
  • Marta Kurek – Koordynator / Regionalne Centrum Wolontariatu
  • Maja Kurant – Ośrodek Wsparcia Ekonomii Społecznej
  • Jerzy Boczoń – Dyrektor Regionalnego Centrum Informacji i Wspomagania Organizacji Pozarządowych w Gdańsku

Zachęcamy restauratorów do brania przykładu z działań, jakie podejmuje AïOLI!

*****

17190639_197832937367725_9090421499981767232_nAïOLI inspired by Gdańsk zarzuca kotwicę.
Miejsce stworzone z pasją, zainspirowane nadbałtyckim życiem.

W Gdańskim Wrzeszczu zacumował nowy koncept gastronomiczny. Nienazywany restauracją, a miejską kantyną, która oferuje nie tylko przygodę ze śródziemnomorskim smakiem w wersji fast food gourmet, ale też zabierze Gości w rejs po wodach sztuki – zarówno tej przez duże S, jak i wywodzącej się z ulicy, wszelkiego rodzaju dziedzinach sportu, wpłynie w dziecięcą edukację i aktywizację seniorów.

AïOLI to nowoczesna miejska kantyna tętniąca życiem od pory śniadaniowej do ostatnich Gości. Z otwartej na salę kuchni wychodzą charakterystyczne dla AIOLI potrawy: śniadania, przekąski, sałaty, sandwiche, pasty, burgery i pizze. Szefowie kuchni regularnie zaskakują sezonową, spontaniczną kuchnią. Każdego wieczoru gra tu DJ dzięki czemu lokal tętni życiem niczym najpopularniejsze kantyny miast Europy. To miejsce, w którym kuchnia południa łączy się ze stylem życia. Nie zwalniamy tępa, wychodzimy naprzeciw oczekiwaniem naszych #aïolifriends i to im dedykujemy strategie, na których opieramy działania.

Tacy jesteśmy: autentyczni.

Tacy są też nasi Goście, których styl życia współgra z rytmem AïOLI.
W końcu przychodzisz do miejsca, do którego należysz i które sam tworzysz.

Twórcami projektu są współautorzy warszawskich brandów takich jak AïOLI Cantine Bar Café Deli Plac Konstytucji 5 i ul. Świętokrzyska 18, MOMU oraz Banjaluka. Koncepty realizowane przez Grupę Kreatywną Instynkt to jedne z najprężniej funkcjonujących miejsc. Liczba Gości odwiedzających miejsca prowadzone przez Agencję, sięga nawet 1200 osób dzienne i wciąż rośnie.

Bądźcie gotowi na sztorm emocji.

Trust your instinct. Trust us.
Find us.

Dodaj komentarz