DORSZOWE ŻNIWA 2019 / STREET FOOD, FINE DINING I 10 000 ZŁ!

6 lipca 2019 w Hotelu & SPA Trzy Wyspy w Świnoujściu, odbędzie się XVI edycja Dorszowych Żniw, czyli Mistrzostw Polski w Potrawach z Ryb Morskich.

W tym roku zadaniem uczestników będzie przygotowanie:

    1. Zakąski z wykorzystaniem BAVETTE firmy SOKOŁÓW w wersji fine dining, serwowanej na porcelanie Fine Dine,
    2. Dania głównego z wykorzystaniem polędwicy z dorsza, w dwóch wersjach:
  • FINE DINING – z dodatkiem ziemniaczanego puree FARM FRITES, oleju z esencją masła KRUSZWICA oraz Serka Mascarpone MLEKOVITA, na porcelanie Fine Dine.
  • STREET FOOD – z dodatkiem frytki chłodzonej 12 min FARM FRITES oraz oleju z esencją masła KRUSZWICA, w pojemnikach jednorazowych.

POBIERZ REGULAMIN

Ekipa, która zdobędzie najwięcej punktów wg. ocen jury, otrzyma nagrodę pieniężną w wysokości 10 000 zł oraz nagrody rzeczowe ufundowane przez partnerów wydarzenia.

Wszystkie zgłoszenia należy przesyłać nie później niż do dnia 5 czerwca 2019 roku, na adres e-mail: szulba@tlen.pl. Zgłoszenie powinno zawierać (druk PDF):

  • nazwiska i imiona członków drużyny (szef drużyny i kucharz),
  • telefon kontaktowy,
  • e-mail kontaktowy,
  • nazwę rodzimej restauracji, z której startuje drużyna,
  • nazwy potraw,
  • receptury wraz ze zdjęciami wykonywanych potraw.

Organizatorami mistrzostw są Krzysztof Szulborski, przy współpracy ze Stowarzyszeniem Kucharzy Polskich oraz Krzysztofem Wierzbą i Beata Białkowską wraz z Hotelem Trzy Wyspy w Świnoujściu.