Partnerzy

op

regulamin

komisjapartnerzy menukontakt

fuji-Logo

 

Sponsor kategorii „English breakfast”/amatorzy

Dajar HoReCa kolorDAJAR HORECA, dział dedykowany profesjonalistom w branży gastronomicznej jest częścią europejskiego giganta w zakresie wyposażenia drobnego AGD oraz mebli ogrodowych, który swoim zasięgiem obejmuje już sporą część kontynentu. Od kliku lat DAJAR znajduje się w prestiżowym rankingu Polityki na 500 największych polskich przedsiębiorstw. DAJAR HORECA jest w tej chwili liderem rynku obsługującym wszystkie liczące się sieci hotelowe i restauracyjne oraz niezliczoną ilość klientów indywidualnych. Obiekty zaopatrujemy kompleksowo, począwszy od serwetki czy słomki na technologii kuchni i jej wyposażeniu skończywszy. Jednak naszym główną działalnością od lat to sztuka stołu: zastawa stołowa, szkło i sztućce. Jesteśmy bezpośrednim, a niejednokrotnie wyłącznym importerem największych światowych producentów takich jak:
pZ bardzo dobrym skutkiem od lat rozwijamy markę własną Ambition, czego ukoronowaniem jest związanie się partnersko z jednym z topowych kulinarnych show telewizyjnych. Jesteśmy obecni na wielu konkursach kulinarnych, jak widać, nie tylko kulinarnych.

 

Sponsor kategorii „Kiełki, zioła, kwiaty jadalne”/profesjonaliści i blogerzy

logo_fusio_gusto_nowenFUSION GUSTO jest specjalistą w segmencie ziół, kwiatów jadalnych, kiełków, oliwek, egzotycznych owoców i warzyw. Obecnie proponujemy naszym klientom ponad 200 różnych gatunków roślin pochodzących z różnych zakątków świata. Staramy się stale powiększać ofertę i poszukiwać dla naszych klientów nawet najbardziej egzotycznych produktów, takich jak: czarny czosnek, durian czy mech jadalny. Jesteśmy bezpośrednim importerem przez co możemy zagwarantować klientom wysoką jakość i przystępne ceny. Dzięki specjalnie wynegocjowanym warunkom w firmach logistycznych możemy docierać z naszymi produktami nawet do najbardziej oddalonych miejsc na terenie kraju.Dla naszych klientów organizujemy również szkolenia z zakresu wiedzy, obróbki warzyw i owoców egzotycznych.

 

Sponsor kategorii „Pomidor”/profesjonaliści i blogerzy

logoJesteśmy tu dla Was, dla Chefów kuchni, kucharzy, barmanów i w końcu dla zwykłych ludzi takich jak my, którzy kochają gotować! Dla ludzi, którzy bez dobrego jedzenia nie wyobrażają sobie życia.Kuchnia molekularna, kuchnia nowoczesna, kuchnia XXI wieku to nasza specjalność – tu liczy się produkt najwyższej jakości, który Wam oferujemy: Aromaty, Sous Vide, Smoking Gun, Pakowarki, Sosa, Syfony ISI i wiele innych. POLYSCIENCE – ponad 50 letnie doświadczenie w produkcji sprzętu laboratoryjnego co daje gwarancje najwyższej jakości – bo chyba nie chcesz ryzykować, że Twoje dania będą tylko w połowie dobre ? Tu liczy się precyzja! Postaw na PolyScience.Gwarantujemy dostępność produktu „od ręki”: szkolimy chefów kuchni, szkolimy kucharzy, doradzamy i pomagamy, wyposażamy hotele i restauracje

 

PATRONI MEDIALNI

akademia_podpis_logoAkademia kulinarna – od nauki do sztuki kulinarnej, to magazyn skierowany do uczniów szkół gastronomicznych oraz młodych kucharzy zaczynających swoją kulinarną, zawodową przygodę. Projekt został stworzony nie tylko by inspirować, ale również po to, by uczyć. Dlatego każde wydanie zawierać będzie przepisy ilustrowane etapami przygotowania dań, które pomogą w zrozumieniu procesu powstawania konkretnych potraw.
logoMagazyn „Kuchnia” – pierwszy w Polsce lifestylowy magazyn kulinarny!Promujemy zdrową, smaczną polską żywność, produkowaną porządnie, uczciwie i bez chemii! Współpracujemy z wybitnymi polskimi felietonistami: Tessą Capponi-Borawską, Markiem Bieńczykiem, Janem Kościuszką, Ludwikiem Lewinem, Tadeuszem Pióro. Pisze dla nas Jamie Oliver – superkucharz z Wielkiej Brytanii. Podróżujemy i jemy, przywozimy Wam najciekawsze przepisy kuchni z całego świata. Poświęcamy sporo uwagi dobrym trunkom – piszemy o winie, piwie, koniakach, whisky – i na tym nie koniec! Podpowiadamy, jak wykorzystać nowe, mało znane, egzotyczne składniki. Polecamy ciekawe restauracje, knajpki, bary, kawiarnie. Współpracujemy z fajnymi, pełnymi entuzjazmu szefami kuchni – z Polski i z zagranicy. Piszemy o zjawiskach związanych z historią kuchni i kulturą jedzenia, oceniamy i śledzimy najnowsze trendy kulinarne.
Zapraszamy wszystkich do czytania naszego magazynu i wspólnego gotowania!
www.magazyn-kuchnia.pl
https://www.facebook.com/MagazynKuchnia/
poradnik_restauratoraPoradnik Restauratora jest pismem wydawanym nieprzerwanie od 1999 roku, które od momentu powstania przeszło drogę dynamicznego rozwoju, czego wyrazem jest wysoka pozycja w niezależnych badaniach. PR to specjalistyczny magazyn o profilu poradniczo – informacyjnym. Dostarczany jest bezpośrednio do rąk specjalistów w branży gastronomicznej. Adresatami są właściciele lokali gastronomicznych oraz osoby, które podejmują decyzje zakupowe. Wydawcą PR jest Biuro Promocji i Reklamy Generalczyk spółka jawna, które w swoim portfolio posiada także Poradnik Handlowca – czołowy tytuł wśród pism branży FMCG oraz magazyn Handlowiec, skierowany do sieci franczyzowych FMCG.
patronaty_KUKBUK_rgb szareKUKBUK to ukazujący się od listopada 2012 roku w nakładzie 43 000 egzemplarzy nowoczesny dwumiesięcznik kulinarny o szlachetnej szacie graficznej, który wyróżnia się wysoką jakością prezentowanych autorskich fotografii i sesji zdjęciowych. Ten estetyczny i wysmakowany graficznie magazyn łączy w sobie funkcje książki kucharskiej, albumu o jedzeniu i wciągającego pisma lajfstajlowego o wartości kolekcjonerskiej. Obok części praktycznej, czyli dużej liczby przepisów wnikliwie przetestowanych przez redakcję, pochodzących od współpracujących z magazynem profesjonalnych kucharzy i blogerów, magazyn porusza ciekawe tematy związane z szeroko rozumianą kulturą jedzenia, zjawiskami socjologicznymi, sztuką i dizajnem w świecie kulinariów.
RS oficjalnenRESTAURACJA - specjalistyczny dwumiesięcznik dla restauratorów, inwestorów, właścicieli i managerów lokali gastronomicznych oraz firm cateringowych, a także do Szefów Kuchni i pracowników branży HoReCa. Restauracja dostarcza swoim czytelnikom nie tylko przegląd najważniejszych informacji z rynku HoReCa. Tym co nas wyróżnia spośród innych pism o podobnej tematyce jest rozbudowana sekcja narzędziowo/poradnikowa. Zgromadziliśmy wokół pisma zespół najwybitniejszych ekspertów/praktyków z wieloletnim, popartym sukcesami doświadczeniem gastronomicznym, którzy na łamach –Restauracji- dzielą się z Państwem swoją wiedzą i praktycznymi poradami z zakresu zarządzania biznesem restauracyjnym.
logoPapajaPapaja.pl – Platforma Gastronomiczna – to największy i najstarszy portal gastronomiczny w Polsce. Od ponad 14 lat jest źródłem wiedzy dla szefów kuchni, restauratorów oraz firm działających na rynku HoReCa. To u nas można uzyskać informację oraz przeczytać obszerną relację z odbywających się imprez branżowych – konkursów, pokazów, targów i projektów unijnych. Prezentujemy sylwetki znanych i cenionych szefów kuchni z kraju, jak i zagranicy. Wspieramy kobiety, które działają na rzecz gastronomii. Współpracujemy z organizacjami i stowarzyszeniami. Od kilku lat jesteśmy patronem medialnym Kulinarnego Pucharu Polski. Wspieramy publikacje wydawnicze i promujemy książki związane z tematyką gastronomiczną.
kucharze logoKucharze.pl – Platforma Gastronomiczna prowadzona przez Stowarzyszenie Kucharzy Polskich. Skupiamy najlepszych polskich kucharzy, zarówno pracujących w kraju jak i za granicą. Wśród naszych odbiorców znajdują również się osoby decyzyjne branży HoReCa, a także nauczyciele przedmiotów gastronomicznych i młodzi adepci sztuki kulinarnej. Na platformie można odnaleźć wiele ciekawych artykułów branżowych oraz ogłoszeń o pracę. Dużym zainteresowaniem cieszy się dział, w którym rekomendujemy wybrane produkty PRODUKTY POLECANE oraz NEWS, w który informujemy o ważnych wydarzeniach branżowych, konkursach gastronomicznych, warsztatach kulinarnych i informacjach dla Członków SKP.
NG.logoPortal NEWSGASTRO to pierwszy portal dobrego smaku. Pierwszy portal łączący profesjonalistów z amatorami. Codzienne wiadomości ze świata HoReCa. Porady ekspertów i utytułowanych szefów kuchni. Polecane hotele i restauracje. Polecane miejsca na weekend, wakacje, relaks. Wiedza dla szukający inspiracji. Informacje o super miejscu na wypoczynek. Informacje gdzie zjeść i zrobić rezerwacje w restauracji. IDEALNE MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ.
Logo WDKWszystko Dla Kucharzy – portal gastronomiczny założony przez kucharzy-pasjonatów (Artura Cichowskiego, Miłosza Kowalskiego, Michała Kuter i Marka Litwina) dla kucharzy, informujący o najważniejszych wydarzeniach z branży, o pracy kucharzy w Polsce i na terenie Wielkiej Brytanii, patron międzynarodowych konkursów kulinarnych, wydawca książki Anglia – kucharska rzeczywistość. Artur Cichowski, Miłosz Kowalski, Michał Kuter i przyjaciele. Podpowiadamy, jak stawiać pierwsze kroki w gastronomii, jak przygotować się do wyjazdu za granicę, jak rozwijać kuchenne umiejętności i z pasją tworzyć nowoczesne dania. Dzięki współpracy z kucharzami takimi, jak: Przemysław Kuśnierek, Patryk Dziamski, Patryk Szczepański czy Arek Bober podsuwamy gotowe pomysły na potrawy świąteczne, dania z produktów sezonowych i tych, dostępnych przez cały rok.

 

Dodaj komentarz