„Kulinarne Innowacje – Kitchen Art With The Greatest”

20 maja w Restauracji L’Entre Villes w Sopocie odbyła się inauguracja cyklu kulinarnego „Kulinarne Innowacje – Kitchen Art With The Greatest” z udziałem Łukasza Kawallera, laureata prestiżowego L’art de la cusine Martell, zwycięzcy I polskiej edycji Hell’s Kitchen, który w niekonwencjonalny sposób zaprezentował kuchnię polsko-francuską w całkowicie nowej odsłonie.

5X7A1480

Bardzo nas nas cieszą dobre opinie, ale i konstruktywne uwagi. Na pewno nie udało by się to bez odpowiedniego zgrania naszego zespołu Duże podziękowania należą się Łukaszowi Kawallerowi, który przekazał nam wiele ciekawych pomysłów. Takie wspólne gotowanie jet zawsze owocne dla obydwu stron i przede wszystkim dla naszych gości, którzy mogli z nami uczestniczyć w tej kolacji i wymieniać się z nami poglądami. Dziękujemy bardzo i mamy nadzieje, że będziemy mogli się niebawem znów spotkać w naszej restauracji na kolejnej dedykowanej kolacji z naszym gościem specjalnym - mówi Sous Chef Michał Skowerski.

Menu:

Chleb na zakwasie żytnim z orzechami ziemnymi i figą
Masło z pyłkiem kwiatowym i miodem tytoniowym
Rabarbar z tamaryndowcem
Tatar z jagnięciny z gęsim żółtkiem, majonez kminkowy i świerk
Wędzony zębacz ze szparagami, czarnymi kurkami i groszkiem
Zupa z kaczki z różą, angnolotti  z foie gras
Halibut z sosem Cafe de Paris, ogórkami małosolnymi i wędzonymi ziemniakami
Antrykot z dzikim czosnkiem, smardzami i olejem dębowym
Szafranowe ptasie mleczko