Szefowie kuchni i cukierni przywitali Nowy Rok w październiku!

Ponad 200 Gości, wśród których obecni byli szefowie kuchni i cukierni wraz z osobami towarzyszącymi, przedstawiciele firm partnerskich oraz redaktorzy naczelni czołowych mediów branżowych i lifestyle’owych, zarówno ogólnopolskich jak i lokalnych, spotkało się 29 października w Hotel Almond Business & SPA w Gdańsku, by pożegnać 2018 rok.

Skąd pomysł na Sylwestra jesienią?

Organizatorzy doskonale wiedzą, że obowiązki zawodowe nieczęsto pozwalają szefom kuchni i cukierni świętować Nowy Rok w standardowym terminie. Dlatego specjalnie dla nich przesunęli datę Sylwestra na inną.

100 (1)

Szefowie kuchni sporadycznie obchodzą Sylwestra, z uwagi na charakter zawodu, w jakim pracują. Warto zatem dać im szansę na to, aby tuż przed ogromem pracy, jaka na nich czeka w grudniu, złapali oddech i w gronie przyjaciół i znajomych z branży mogli podsumować kończący się rok. – mówi organizator wydarzenia, Krzysztof Robert Szulborski

O oprawę kulinarną sylwestrowej nocy zadbał niestastąpiony Przemysław Langowski – Szef Kuchni Restauracja Magiel, którą cechuje nietuzinkowe wnętrze, oryginalna koncepcja live cooking oraz całoroczny taras z widokiem na rzekę!

W tym roku postawiliśmy na pirackie klimaty. Oprócz wspaniałej oprawy muzycznej, zapewnionej przez agencję REACT, Goście mogli podziwiać taniec brzucha, wykonany przez niesamowitą Nailah oraz sportretować się na stanowisku u karykaturzysty. Oczywiście nie zabrakło także sylwestrowych fajerwerków, które rozbłysły na niebie jeszcze przed ciszą nocną – dodaje Agnieszka Opłatkowska, producentka i koordynatorka wydarzenia.

Gospodarzem wydarzenia był Hotel Almond Gdańsk mieszczący się przy ulicy Toruńskiej 12 – zacisznym centrum Gdańska, położonym zaledwie 5 minut spacerem od Starówki, bezpośrednio nad rzeką Motławą. Hotel oferuje 108 pokoi w 7 kategoriach, wszystkie wnętrza zostały urządzone nowocześnie i komfortowo, o czym przekonali się Goście wydarzenia. Strefa Wellness & SPA, poza jedynym w okolicy bezchlorowym basenem oczyszczanym koloidem srebra, posiada sauny (suchą i parową), jacuzzi oraz 5 gabinetów kosmetycznych.

Wydarzenie odbyło się dzięki uprzejmości partnerów branżowych, którzy od lat wpierają działalność Stowarzyszenia Kucharzy Polskich – organizatora wydarzenia.

sponsorzy

fot. Karol Kacperski
Zobacz pełną relację zdjęciową!