Parada drobiu, Sopot 2013

Głównym zamierzeniem kampanii jest spowodowanie zwiększenia spożycia mięsa i przetworów drobiowych oraz zwiększenia zaufania i przekonania konsumentów o bezpieczeństwie polskiej żywności, a szczególnie drobiowych artykułów spożywczych. Chcemy bardziej zwrócić uwagę na wysoką jakość polskich produktów…

Chłodnik nie tylko z botwiny

Myśląc „chłodnik”, najczęściej przychodzi nam do głowy danie sporządzone z botwiny, koperku i ogórka, zabielane maślanką lub jogurtem oraz wzbogacone gotowanym jajem. Oczywiście mowa tutaj o chłodniku litewskim, tradycyjnym daniu sporządzanym w okresie letnim, charakterystycznym…

TARGI GASTROEXPO 2013

Laureaci II Ogólnopolskiej Sztafety Kulinarnej Młodych Kucharzy I miejsce – Drużyna ze Sport-s Hospitality www.sport-s.pl w Gdańsku II miejsce – Drużyna z Zespołu Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich http://www.zsgh.gda.pl/ w Gdańsku III miejsce – Drużyna z Zespołu Szkół…