Szkolenia dla grup zorganizowanych

Założenia:

Grupa X osób zostanie podzielona na Y dwu lub trzyosobowych podgrup. Każda podgrupa będzie miała za zadanie przygotować swoją część menu. Do dyspozycji uczestników przekazane zostaną wszelkie narzędzia i urządzenia niezbędne do wykonania potraw. Nad grupami czuwać będzie trener kulinarny Krzysztof Szulborski. Zadba o prawidłowy przebieg szkolenia, udzielając wskazówek praktycznych  i rad merytorycznych uczestnikom.

Szkolenia posiadają charakter edukacyjno – rozrywkowy.

Po przygotowaniu wszystkich dań, uczestnicy będą mogli wspólnie zasiąść do stołu i skonsumować potrawy.

Propozycje menu:

Opcja 1

·         Polewka Koperkowa
·         Miętowy gulasz z łososia z koszykiem z ciasta francuskiego
·         Polędwiczki wieprzowe z sosem kurkowym i kluskami ziemniaczanymi
·         Mus czekoladowy z frużeliną wiśniową i lizakiem biszkoptowym

Opcja 2

·         Zupa Bursztynowa ( nowoczesna pachnąca rybna )
·         Bekonowe roladki z pieczarkami w śmietance
·         Boeuf Stroganow z kluskami francuskimi
·         Łezki bezowo karmelowe z filetami owoców cytrusowych

Opcja 3

·         Polewka koperkowa z frykadelkami
·         Biskit z sera pleśniowego i raków z gulaszem z grzybów leśnych
·         Kurczak po tajsku z ryżem jaśminowym na ostro
·         Placuszki waniliowe z sosem malinowym z wiśniówką

Opcja 4

·         Zupa drobiowa tajska TOM –K-KAY
·         Knele z dorsza w sosie koprowym
·         Mini steki wołowe z sosem z kwaszonych ogórków i puree marchwiowo – selerowym
·         Mus Brzoskwiniowy z Ouzo z kawiorem molekularnym  o smaku wiśniowym

Czas i miejsce:

Czas: ok. 3-4h

Czas trwania szkolenia zależy od umiejętności i dyscypliny uczestników, niemniej jednak 3 h to optymalny czas. Możemy dostosować się czasowo, w zależności od Państwa oczekiwań.

Miejsce:  

Pomorska Akademia Kulinarna, al. Grunwaldzka 131a, Gdańsk – Nowocześnie wyposażona kuchnia oraz sala konsumpcyjno-wykładowa.

Koszt:

Koszt zalezny jest od ilości osób w grupie oraz rodzaju wybranego menu.

W cenie szkolenia:

  • wszystkie składniki do wykonania potraw,
  • wino i napoje bezalkoholowe,
  • bufet kawowy,
  • receptury.

Dodaj komentarz