Szkolenia indywidualne

  • indywidualne szkolenie (5h/dziennie poświęconych wyłącznie na doskonalenie umiejętności kulinarnych i organizacyjnych jednej osoby);
  • ściśle określony materiał: menu – zakąski zimne i ciepłe, sałatki i surówki (dodatki), zupy, dania główne, desery; organizacja pracy w kuchni; zasady nowoczesnych aranżacji. Menu i zakres szkolenia są szyte na miarę;
  • kuchnia w Pomorskiej Akademii Kulinarnej wyposażona jest profesjonalnie. Odpowiadaj normom kuchni restauracyjnej;
  • szkolenie zakończone są wystawieniem certyfikatu Stowarzyszenia Kucharzy Polskich i Pomorskiej Akademii Kulinarnej.

Kurs podstawowy „Kulinarne ABC”:

1 dzień

  • Profesjonalne posługiwanie się nożem cz.1
  • Rozbiór i trybowanie kurczaka
  • Dania z kurczaka

2 dzień

  • Profesjonalne posługiwanie się nożem cz.2
  • Rozbiór i filetowanie ryb
  • Dania z ryb

3 dzień

  • Profesjonalne posługiwanie się nożem cz.3
  • Podział i przeznaczenie kulinarne poszczególnych części mięsa wołowego
  • Dania z wołowiny

4 dzień

  • Profesjonalne posługiwanie się nożem cz.4
  • Ciasta słone (kruche, drożdżowe, francuskie…)
  • Przygotowywanie wytrawnych dań mącznych

5 dzień

  • Profesjonalne posługiwanie się nożem cz.5
  • Zupy i sosy

6 dzień

  • Profesjonalne posługiwanie się nożem cz.6
  • Ciasta słodkie i desery
  • Przygotowywanie deserów i wypiek ciast

Plan szkolenia możemy dostosować do Państwa potrzeb i stopnia zaawansowania. W harmonogramie mogą znaleźć się także:

– ciasta, desery
– wyroby piekarniczo – cukiernicze
– przystawki, zakąski bankietowe i finger food
– dania kuchni narodowych (hiszpańska, francuska, włoska, polska…)
– dania z wieprzowiny, drobiu, ryb, dziczyzny, wołowiny, jaj, warzyw, owoców
– dania jednogarnkowe
– dania restauracyjne
– dania dietetyczne
– potrawy dla dzieci
– carving (rzeźbienie w warzywach i owocach)
– podstawy miksologii barmańskiej
– podstawowe zagadnienia somelierskie
– inne…

Czas i miejsce:

Czas: 5h dziennie / 6 dni
Czas trwania szkolenia zależy od umiejętności i dyscypliny uczestników, niemniej jednak 5 h to optymalny czas. Możemy dostosować się czasowo, w zależności od Państwa oczekiwań.

Miejsce: Pomorska Akademia Kulinarna, al. Grunwaldzka 131a, Gdańsk – Nowocześnie wyposażona kuchnia oraz sala konsumpcyjno-wykładowa.

Koszt

Ustalany po wstępnym uzgodnieniu harmonogramu i stopienia zaawansowania.

W cenie szkolenia:

  • wszystkie składniki do wykonania potraw,
  • napoje bezalkoholowe,
  • bufet kawowy,
  • receptury.

ISTNIEJE MOŻLIWOŚĆ PRZEPROWADZENIA KILKUDNIOWEGO SZKOLENIA KULINARNEGO DLA GRUPY (minimalna ilość uczestników w grupie, to 3 osoby)

Dodaj komentarz