Szkolenie Carving w Pomorskiej Akademii Kulinarnej

Zapraszamy Serdecznie na Kurs Carvingu w dwóch stopniach zaawansowania w Pomorskiej Akademii Kulinarnej

Szkolenie Pierwszy Stopień ( dwa dni ) 14-15 listopad 2011
Podczas dwu dniowego (16 godz.) kursu podstawowego uczestnicy będą wykonywać dekoracje z warzyw i owoców. Szkolenie składa się z kilku etapów, które zostały opisane w poniższym programie. Wszystkie prace, które będą wykonywać potencjalni kursanci, zostaną najpierw omówione, a następnie wykonywane pod bacznym okiem instruktora Mistrza Mariusza Gachewicza.

Dla czego warto wybrać ten kurs, odpowieć jest prosta, Pomorska Akademia Kulinarna jest placówką, którą stworzył Zarząd Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników region pomorski z Krzysztofem Szulborskim na czele, szanowanym i cenionym Szefem Kuchni z ogromnym doświadczeniem w branży gastronomicznej i nie tylko.
Wszyscy uczestnicy mają zapewnione w cenie, materiały dydaktyczne, sprzęt, na, którym będą pracować, owoce i warzywa, które po zakończeniu szkolenia są ich własnością, lunch, przerwy kawowe. Po ukończonym kursie wszyscy uczestnicy otrzymują certyfikat Pomorskiej Akademii Kulinarnej.

Dzień pierwszy ( I Stopień ) 14 listopad 2011
Godzina 9.00 rozpoczęcie Szkolenia
Krótki wstęp na temat Carvingu
Omówienie technik posługiwania się narzędziami i „zapoznanie „się z nimi
Omówienie poszczególnych wzorów i samodzielna praca wraz z instruktorem:
W pierwszym dniu zostaną wykonane różnego rodzaju kwiaty, liście, szyszki z warzyw i owoców ( rzodkiewka, por, cebula, marchew, biała rzodkiew, cukinia, ogórek, papryczki chili, , kalarepa, melon)
Z wszystkich wykonanych elementów na koniec pierwszego dnia szkolenia, kursanci wykonają kompozycje np. wazonie, koszyku oczywiście własnoręcznie wykonanym
Omówienie technik i sposobów przechowywania prac
Między czasie będą przerwy kawowe
Godzina 14.00 LUNCH
Godzina 17.00 zakończenie pierwszego dna Szkolenia z możliwością przedłużenia, gdyż wszystkie osoby muszą ukończyć daną pracę.
CAŁODZIENNA PRZERWA KAWOWA

Dzień drugi ( I Stopień ) 15 listopad 2011
Godzina 9.00 rozpoczęcie Szkolenia
Przypomnienie z poprzedniego dnia kilku technik
Zapoznanie z nowymi technikami – wprowadzenie elementu tajskiego na warzywach i dużych owocach
W drugim dniu zostaną wykonane prace w owocach i warzywach ( jabłka, kalarepa, melon żółty, melon, arbuz)
Z wszystkich wykonanych elementów na koniec drugiego dnia Szkolenia , kursanci wykonają kompozycje łącząc poszczególne elementy w całość

Godzina 14.00 Lunch,
Godzina 17.00 zakończenie Szkolenia z możliwością przedłużenia, gdyż wszystkie osoby muszą ukończyć daną pracę. oraz Wręczenie Certyfikatów
CAŁODZIENNA PRZERWA KAWOWA
Szkolenia Carving II Stopień ( Dwa dni ) 16-17 listopad 2011
Podczas dwu dniowego (16 godz.) kursu zaawansowanego uczestnicy będą wykonywać dekoracje z warzyw i owoców. Szkolenie składa się z kilku etapów, które zostały opisane w poniższym programie. Wszystkie prace, które będą wykonywać potencjalni kursanci, zostaną najpierw omówione, a następnie wykonywane pod bacznym okiem instruktora Mistrza Mariusza Gachewicza.

Pierwszy dzień Szkolenia ( II Stopień ) 16 listopad 2011
Godzina 9.00 rozpoczęcie Szkolenia
Temat Szkolenia : Techniki Tajskie
Szkolenie skierowane jest do osób posiadających podstawowe umiejętności w carvingu
Omówienie poszczególnych wzorów i samodzielna praca wraz z instruktorem:
Praca na owocach i warzywach. Omówienie technik i sposobów przechowywania prac
Między czasie będą przerwy kawowe
Godzina 14.00 LUNCH
Godzina 17.00 Zakończenie pierwszego dnia Szkolenia z możliwością przedłużenia, gdyż wszystkie osoby muszą ukończyć daną pracę.
CAŁODZIENNA PRZERWA KAWOWA

Drugi dzień Szkolenia( II Stopień ) 17 listopad 2011
Temat Techniki Tajskie cz II
Szkolenie w którym będą wykorzystane duże owoce i warzywa (arbuz, dynia). tworzenie płaskorzeźb, wraz z ich wykończeniem.
Szkolenie skierowane jest do osób posiadających podstawowe umiejętności w carvingu
Godzina 14.00 LUNCH
Godzina 17.00 Zakończenie pierwszego dnia Szkolenia z możliwością przedłużenia, gdyż wszystkie osoby muszą ukończyć daną pracę. oraz wręczenie certyfikatów
CAŁODZIENNA PRZERWA KAWOWA

Koszt Szkolenia Carving I Stopień ( Dwa Dni ) 750,00 zł + VAT /osoba
Koszt Szkolenia Carving II Stopień ( Dwa Dni ) 900 zł + VAT / osoba
Pakiet ( I i II Stopień zaawansowania 4 Dni ) 1500 zł + VAT / osoba

Terminy Szkoleń
I Stopień Zaawansowania 14 -15 Listopad 2011
II Stopień Zaawansowania 16-17 Listopad 2011
Zgłoszenia Przyjmujemy do 12 Listopada 2011 do godziny 17.00

e- mail szulba@tlen.pl

Lub telefonicznie 501 – 123- 458

Uwaga – Ilość miejsc ograniczona!