Od momentu założenia firmy w Japonii w 1919 roku, Olympus stał się czołowym producentem innowacyjnego sprzętu optycznego i cyfrowego dla sektorów opieki zdrowotnej i elektroniki. Od ponad 90 lat jesteśmy liderem zarówno w projektowaniu produktów do endoskopii i mikroskopii, jak i sprzętu medycznego i przemysłowego, aparatów fotograficznych oraz rejestratorów dźwięku.W Olympus staramy się, aby każdego dnia świat stawał się lepszym, zdrowszym, bardziej bezpiecznym i radosnym miejscem dla nas wszystkich. Angażujemy się w opracowywanie nowych technologii, produktów i usług, które są zgodne z najbardziej restrykcyjnymi normami branżowymi i zapewniają naszym klientom zwiększone bezpieczeństwo, ochronę, jakość i produktywność. |
SZTUKA WYBORU to nowy wielowymiarowy koncept w Gdańsku. Połączenie przestronnej kawiarni z księgarnią i galerią sztuki oraz sklepem z polskim wzornictwem i niezależną modą. Sztuka Wyboru mieści się na 2 piętrach zabytkowego budynku z końca XIX wieku, dawnej siedziby pruskich koszar. Dziś miejsce to wypełnione jest najlepszym polskim designem, świetną kawą, pysznymi ciastami, młodą sztuką i dobrze wyselekcjonowanymi książkami i albumami. W Sztuce Wyboru organizowane są tematyczne targi, festiwale, wernisaże, spotkania z ludźmi świata książki, wykłady, konferencje oraz warsztaty. Wspaniałe miejsce do relaksu …. i nie tylko. |
Olej Kujawski z pierwszego tłoczenia jest niekwestionowanym liderem polskiego rynku w kategorii olejów jadalnych. Marka stale analizuje trendy i zmieniające się potrzeby współczesnego konsumenta. Odpowiada na te potrzeby wprowadzając z sukcesem na rynek innowacyjne produkty, które zawsze pozostają wierne wartościom marki, z których nadrzędną jest naturalność – zarówno składników, jak i procesu produkcji. Kujawski jest niezastąpiony w każdej polskiej kuchni. Stanowi pewny wybór, gwarancję bezpieczeństwa i najwyższej jakości, które stanowią dla konsumentów nieocenioną wartość. W ubiegłym roku portfolio produktów sygnowanych marką Kujawski wzbogaciło się o dwie nowe linie produktowe: oleje Kujawskie tłoczone na zimno (rzepak, słonecznik, len, z pestek dyni) oraz marynaty Kujawskie (aromatyczne zioła, miód-musztarda, ostra papryka-czosnek-zioła, słodka papryka-zioła). Obecnie gama produktów dostępnych pod marką Kujawski obejmuje: olej Kujawski, Kujawski 3 ziarna, Kujawski – oleje smakowe, Kujawski – oleje tłoczone na zimno, oraz marynaty. |
CEWE w Kędzierzynie-Koźlu to największe laboratorium fotograficzne w Polsce oraz część międzynarodowego koncernu CEWE Stiftung & CO, z siedzibą główną w Oldenburgu. Jesteśmy liderem na rynku kreatywnych fotoprezentów i druku cyfrowego oraz tworzymy najczęściej kupowaną fotoksiążkę w Europie. Chcąc zmieniać świat na lepsze, najlepiej zacząć od siebie, dlatego chętnie wspieramy inspirujące inicjatywy. Np. projekt „SOS Wioski Dziecięce”, fundację „AKogo?” Ewy Błaszczyk i jej klinikę „Budzik”. Jako firma produkcyjna wiemy również jak bardzo ważne jest ekologiczne zarządzanie materiałami. Dlatego zaangażowaliśmy się w projekt ochrony lasów w Kenii, a produkcja CEWE FOTOKSIĄŻEK nie szkodzi środowisku naturalnemu. CEWE to przede wszystkim ludzie, bo przecież to oni tworzą produkty, którymi chcemy wzbudzić radość naszych klientów i ich bliskich. Również dlatego tak chętnie spotykamy się i rozmawiamy na różnego rodzaju eventach, których jesteśmy uczestnikiem lub organizatorem. CEWE jest również pomysłodawcą i sponsorem wielu konkursów z nagrodami, bo wiemy, że zarówno wspomnieniami jak i pięknymi zdjęciami, trzeba się dzielić. Żaden fotograf nie zrobi zdjęcia bez aparatu, więc posiadamy także sieć salonów fotograficznych, FOTOJOKER, w 40 największych miastach Polski. Prócz akcesoriów fotograficznych, oferujemy tam również usługi, w tym m. In. Wywołanie negatywów, przenoszenie materiału z kaset VHS czy skanowanie zdjęć. Firma CEWE to ponad 50 lat doświadczenia w branży fotograficznej oraz niesłabnąca chęć inspirowania Klientów, którzy dzięki nam mogą utrwalać swoje wspomnienia i emocje, by dzielić się nimi z bliskimi. „Journey of joy” to nie tylko nasze hasło, ale i kierunek w jakim chcemy podążać. Ryszard Riedel z zespołu Dżem śpiewał, że „w życiu piękne są tylko chwile” – My pomagamy je uchwycić. Więcej informacji znajdziecie na stronie www.cewe-fotoksiążka.pl |
Jesteśmy tu dla Was, dla Chefów kuchni, kucharzy, barmanów i w końcu dla zwykłych ludzi takich jak my, którzy kochają gotować! Dla ludzi, którzy bez dobrego jedzenia nie wyobrażają sobie życia.Kuchnia molekularna, kuchnia nowoczesna, kuchnia XXI wieku to nasza specjalność – tu liczy się produkt najwyższej jakości, który Wam oferujemy: Aromaty, Sous Vide, Smoking Gun, Pakowarki, Sosa, Syfony ISI i wiele innych. POLYSCIENCE – ponad 50 letnie doświadczenie w produkcji sprzętu laboratoryjnego co daje gwarancje najwyższej jakości – bo chyba nie chcesz ryzykować, że Twoje dania będą tylko w połowie dobre? Tu liczy się precyzja! Postaw na PolyScience. Gwarantujemy dostępność produktu „od ręki”: szkolimy chefów kuchni, szkolimy kucharzy, doradzamy i pomagamy, wyposażamy hotele i restauracje. |
Kikkoman łączy w unikalny sposób sięgającą niemal 300 lat japońską tradycję warzenia sosów z nowoczesnym i zdrowym stylem żywienia. Seasoning your life – tak brzmi nasz międzynarodowy slogan. Sos sojowy Kikkoman to przyprawa uniwersalna, która swym smakiem i aromatem wzbogaca kuchnie wielu krajów – od kuchni śródziemnomorskiej przez skandynawską po kuchnie Azji i Ameryki. Nie bez powodu Kikkoman to światowy lider na rynku sosów sojowych. Wytworzony w naturalny sposób, według receptury zawierającej nieprawdopodobny, nasycony aromatyczny smak umami, jest szczególną kompozycją, zaspokajającą nawet najbardziej wysublimowane gusta. |
GŁÓWNY PATRON MEDIALNY
PATRONI MEDIALNI
Kuchnia+ to pierwszy i jedyny polski kanał kulinarny. Stacja prezentuje najlepsze polskie i zagraniczne programy dotyczące gotowania, nowości kulinarnych, znanych restauracji, zdrowego odżywania i nowoczesnej kuchni. Gotowanie w kuchni+ jest pasją, a celem programów jest poszerzanie kulinarnych horyzontów, promocja zdrowego jedzenia oraz dostarczanie inspiracji do przygotowywania nowoczesnych i smacznych potraw. |
Kucharze.pl – Platforma Gastronomiczna prowadzona przez Stowarzyszenie Kucharzy Polskich. Skupiamy najlepszych polskich kucharzy, zarówno pracujących w kraju jak i za granicą. Wśród naszych odbiorców znajdują również się osoby decyzyjne branży HoReCa, a także nauczyciele przedmiotów gastronomicznych i młodzi adepci sztuki kulinarnej. Na platformie można odnaleźć wiele ciekawych artykułów branżowych oraz ogłoszeń o pracę. Dużym zainteresowaniem cieszy się dział, w którym rekomendujemy wybrane produkty PRODUKTY POLECANE oraz NEWS, w który informujemy o ważnych wydarzeniach branżowych, konkursach gastronomicznych, warsztatach kulinarnych i informacjach dla Członków SKP. |
SlowLife Food & Garden to ogólnopolski magazyn lifestylowy popularyzujący ideę życia bez pośpiechu. Czasopismo kierowane jest do świadomych i dojrzałych Czytelników poszukujących swojego rytmu we współczesnym świecie. W każdym numerze prezentujemy świeże spojrzenie na życie miejskie. Odwiedzamy ciekawe miejsca, przemierzamy kraj w poszukiwaniu inspiracji i interesujących tematów. Piszemy o tym co ważne, modne, inspirujące i niebanalne. Inspirujemy do lepszego życia i podejmowania mądrych, świadomych wyborów. |
Portal NEWSGASTRO to pierwszy portal dobrego smaku. Pierwszy portal łączący profesjonalistów z amatorami. Codzienne wiadomości ze świata HoReCa. Porady ekspertów i utytułowanych szefów kuchni. Polecane hotele i restauracje. Polecane miejsca na weekend, wakacje, relaks. Wiedza dla szukający inspiracji. Informacje o super miejscu na wypoczynek. Informacje gdzie zjeść i zrobić rezerwacje w restauracji. IDEALNE MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ. |
Wszystko Dla Kucharzy – portal gastronomiczny założony przez kucharzy-pasjonatów (Artura Cichowskiego, Miłosza Kowalskiego, Michała Kuter i Marka Litwina) dla kucharzy, informujący o najważniejszych wydarzeniach z branży, o pracy kucharzy w Polsce i na terenie Wielkiej Brytanii, patron międzynarodowych konkursów kulinarnych, wydawca książki Anglia – kucharska rzeczywistość. Artur Cichowski, Miłosz Kowalski, Michał Kuter i przyjaciele. Podpowiadamy, jak stawiać pierwsze kroki w gastronomii, jak przygotować się do wyjazdu za granicę, jak rozwijać kuchenne umiejętności i z pasją tworzyć nowoczesne dania. Dzięki współpracy z kucharzami takimi, jak: Przemysław Kuśnierek, Patryk Dziamski, Patryk Szczepański czy Arek Bober podsuwamy gotowe pomysły na potrawy świąteczne, dania z produktów sezonowych i tych, dostępnych przez cały rok. |
Od momentu założenia firmy w Japonii w 1919 roku, Olympus stał się czołowym producentem innowacyjnego sprzętu optycznego i cyfrowego dla sektorów opieki zdrowotnej i elektroniki. Od ponad 90 lat jesteśmy liderem zarówno w projektowaniu produktów do endoskopii i mikroskopii, jak i sprzętu medycznego i przemysłowego, aparatów fotograficznych oraz rejestratorów dźwięku.W Olympus staramy się, aby każdego dnia świat stawał się lepszym, zdrowszym, bardziej bezpiecznym i radosnym miejscem dla nas wszystkich. Angażujemy się w opracowywanie nowych technologii, produktów i usług, które są zgodne z najbardziej restrykcyjnymi normami branżowymi i zapewniają naszym klientom zwiększone bezpieczeństwo, ochronę, jakość i produktywność.
SZTUKA WYBORU to nowy wielowymiarowy koncept w Gdańsku. Połączenie przestronnej kawiarni z księgarnią i galerią sztuki oraz sklepem z polskim wzornictwem i niezależną modą. Sztuka Wyboru mieści się na 2 piętrach zabytkowego budynku z końca XIX wieku, dawnej siedziby pruskich koszar. Dziś miejsce to wypełnione jest najlepszym polskim designem, świetną kawą, pysznymi ciastami, młodą sztuką i dobrze wyselekcjonowanymi książkami i albumami. W Sztuce Wyboru organizowane są tematyczne targi, festiwale, wernisaże, spotkania z ludźmi świata książki, wykłady, konferencje oraz warsztaty. Wspaniałe miejsce do relaksu …. i nie tylko.
Olej Kujawski z pierwszego tłoczenia jest niekwestionowanym liderem polskiego rynku w kategorii olejów jadalnych. Marka stale analizuje trendy i zmieniające się potrzeby współczesnego konsumenta. Odpowiada na te potrzeby wprowadzając z sukcesem na rynek innowacyjne produkty, które zawsze pozostają wierne wartościom marki, z których nadrzędną jest naturalność – zarówno składników, jak i procesu produkcji. Kujawski jest niezastąpiony w każdej polskiej kuchni. Stanowi pewny wybór, gwarancję bezpieczeństwa i najwyższej jakości, które stanowią dla konsumentów nieocenioną wartość. W ubiegłym roku portfolio produktów sygnowanych marką Kujawski wzbogaciło się o dwie nowe linie produktowe: oleje Kujawskie tłoczone na zimno (rzepak, słonecznik, len, z pestek dyni) oraz marynaty Kujawskie (aromatyczne zioła, miód-musztarda, ostra papryka-czosnek-zioła, słodka papryka-zioła). Obecnie gama produktów dostępnych pod marką Kujawski obejmuje: olej Kujawski, Kujawski 3 ziarna, Kujawski – oleje smakowe, Kujawski – oleje tłoczone na zimno, oraz marynaty.
CEWE w Kędzierzynie-Koźlu to największe laboratorium fotograficzne w Polsce oraz część międzynarodowego koncernu CEWE Stiftung & CO, z siedzibą główną w Oldenburgu. Jesteśmy liderem na rynku kreatywnych fotoprezentów i druku cyfrowego oraz tworzymy najczęściej kupowaną fotoksiążkę w Europie. Chcąc zmieniać świat na lepsze, najlepiej zacząć od siebie, dlatego chętnie wspieramy inspirujące inicjatywy. Np. projekt „SOS Wioski Dziecięce”, fundację „AKogo?” Ewy Błaszczyk i jej klinikę „Budzik”. Jako firma produkcyjna wiemy również jak bardzo ważne jest ekologiczne zarządzanie materiałami. Dlatego zaangażowaliśmy się w projekt ochrony lasów w Kenii, a produkcja CEWE FOTOKSIĄŻEK nie szkodzi środowisku naturalnemu. CEWE to przede wszystkim ludzie, bo przecież to oni tworzą produkty, którymi chcemy wzbudzić radość naszych klientów i ich bliskich. Również dlatego tak chętnie spotykamy się i rozmawiamy na różnego rodzaju eventach, których jesteśmy uczestnikiem lub organizatorem. CEWE jest również pomysłodawcą i sponsorem wielu konkursów z nagrodami, bo wiemy, że zarówno wspomnieniami jak i pięknymi zdjęciami, trzeba się dzielić. Żaden fotograf nie zrobi zdjęcia bez aparatu, więc posiadamy także sieć salonów fotograficznych, FOTOJOKER, w 40 największych miastach Polski. Prócz akcesoriów fotograficznych, oferujemy tam również usługi, w tym m. In. Wywołanie negatywów, przenoszenie materiału z kaset VHS czy skanowanie zdjęć. Firma CEWE to ponad 50 lat doświadczenia w branży fotograficznej oraz niesłabnąca chęć inspirowania Klientów, którzy dzięki nam mogą utrwalać swoje wspomnienia i emocje, by dzielić się nimi z bliskimi. „Journey of joy” to nie tylko nasze hasło, ale i kierunek w jakim chcemy podążać. Ryszard Riedel z zespołu Dżem śpiewał, że „w życiu piękne są tylko chwile” – My pomagamy je uchwycić. Więcej informacji znajdziecie na stronie www.cewe-fotoksiążka.pl
Jesteśmy tu dla Was, dla Chefów kuchni, kucharzy, barmanów i w końcu dla zwykłych ludzi takich jak my, którzy kochają gotować! Dla ludzi, którzy bez dobrego jedzenia nie wyobrażają sobie życia.Kuchnia molekularna, kuchnia nowoczesna, kuchnia XXI wieku to nasza specjalność – tu liczy się produkt najwyższej jakości, który Wam oferujemy: Aromaty, Sous Vide, Smoking Gun, Pakowarki, Sosa, Syfony ISI i wiele innych. POLYSCIENCE – ponad 50 letnie doświadczenie w produkcji sprzętu laboratoryjnego co daje gwarancje najwyższej jakości – bo chyba nie chcesz ryzykować, że Twoje dania będą tylko w połowie dobre? Tu liczy się precyzja! Postaw na PolyScience. Gwarantujemy dostępność produktu „od ręki”: szkolimy chefów kuchni, szkolimy kucharzy, doradzamy i pomagamy, wyposażamy hotele i restauracje.
Kikkoman łączy w unikalny sposób sięgającą niemal 300 lat japońską tradycję warzenia sosów z nowoczesnym i zdrowym stylem żywienia. Seasoning your life – tak brzmi nasz międzynarodowy slogan. Sos sojowy Kikkoman to przyprawa uniwersalna, która swym smakiem i aromatem wzbogaca kuchnie wielu krajów – od kuchni śródziemnomorskiej przez skandynawską po kuchnie Azji i Ameryki. Nie bez powodu Kikkoman to światowy lider na rynku sosów sojowych. Wytworzony w naturalny sposób, według receptury zawierającej nieprawdopodobny, nasycony aromatyczny smak umami, jest szczególną kompozycją, zaspokajającą nawet najbardziej wysublimowane gusta.
Kuchnia+ to pierwszy i jedyny polski kanał kulinarny. Stacja prezentuje najlepsze polskie i zagraniczne programy dotyczące gotowania, nowości kulinarnych, znanych restauracji, zdrowego odżywania i nowoczesnej kuchni. Gotowanie w kuchni+ jest pasją, a celem programów jest poszerzanie kulinarnych horyzontów, promocja zdrowego jedzenia oraz dostarczanie inspiracji do przygotowywania nowoczesnych i smacznych potraw.
Kucharze.pl – Platforma Gastronomiczna prowadzona przez Stowarzyszenie Kucharzy Polskich. Skupiamy najlepszych polskich kucharzy, zarówno pracujących w kraju jak i za granicą. Wśród naszych odbiorców znajdują również się osoby decyzyjne branży HoReCa, a także nauczyciele przedmiotów gastronomicznych i młodzi adepci sztuki kulinarnej. Na platformie można odnaleźć wiele ciekawych artykułów branżowych oraz ogłoszeń o pracę. Dużym zainteresowaniem cieszy się dział, w którym rekomendujemy wybrane produkty PRODUKTY POLECANE oraz NEWS, w który informujemy o ważnych wydarzeniach branżowych, konkursach gastronomicznych, warsztatach kulinarnych i informacjach dla Członków SKP.
SlowLife Food & Garden to ogólnopolski magazyn lifestylowy popularyzujący ideę życia bez pośpiechu. Czasopismo kierowane jest do świadomych i dojrzałych Czytelników poszukujących swojego rytmu we współczesnym świecie. W każdym numerze prezentujemy świeże spojrzenie na życie miejskie. Odwiedzamy ciekawe miejsca, przemierzamy kraj w poszukiwaniu inspiracji i interesujących tematów. Piszemy o tym co ważne, modne, inspirujące i niebanalne. Inspirujemy do lepszego życia i podejmowania mądrych, świadomych wyborów.
Portal NEWSGASTRO to pierwszy portal dobrego smaku. Pierwszy portal łączący profesjonalistów z amatorami. Codzienne wiadomości ze świata HoReCa. Porady ekspertów i utytułowanych szefów kuchni. Polecane hotele i restauracje. Polecane miejsca na weekend, wakacje, relaks. Wiedza dla szukający inspiracji. Informacje o super miejscu na wypoczynek. Informacje gdzie zjeść i zrobić rezerwacje w restauracji. IDEALNE MIEJSCE NA TWOJĄ REKLAMĘ.
Wszystko Dla Kucharzy – portal gastronomiczny założony przez kucharzy-pasjonatów (Artura Cichowskiego, Miłosza Kowalskiego, Michała Kuter i Marka Litwina) dla kucharzy, informujący o najważniejszych wydarzeniach z branży, o pracy kucharzy w Polsce i na terenie Wielkiej Brytanii, patron międzynarodowych konkursów kulinarnych, wydawca książki Anglia – kucharska rzeczywistość. Artur Cichowski, Miłosz Kowalski, Michał Kuter i przyjaciele. Podpowiadamy, jak stawiać pierwsze kroki w gastronomii, jak przygotować się do wyjazdu za granicę, jak rozwijać kuchenne umiejętności i z pasją tworzyć nowoczesne dania. Dzięki współpracy z kucharzami takimi, jak: Przemysław Kuśnierek, Patryk Dziamski, Patryk Szczepański czy Arek Bober podsuwamy gotowe pomysły na potrawy świąteczne, dania z produktów sezonowych i tych, dostępnych przez cały rok.